szomikiscsaj
*Bejelentkezés*
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
*Menü*
 
Sport-táplálkozás
 
*Vitamin-tár*
 
*Számláló*
Indulás: 2006-05-15
 
*Idézet*

"Élvezem én az életem veled
Hívogat a szavad, simogat a
kezed
Ajkaink összesimulva
Csókod édesen olvad ma
Szívem epedve reád vár
Mi az mi téged rabként zár

Nem enged hozzám szabadon
S én kívül maradok a falakon
Nem bírom soká nélküled
Hívó szóm mért nem leled?
Míg kétségek között remélek
Szerelmes vágyban elégek."

 
*Naptár*
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
*Love teszt*
+ =

 
*Scrollbar*
 
*Saját készítésű puzzle próbáld ki *
 
*Friends*
 
*Legyen ez a kezdőlapod!;)
Remélem tetszik az oldal, jól nézz körül!!;) Jaaah és --->Legyen ez a kezdõlapod!!
 
*Sztárok*
 
*Lélek*
 
*Idézetek*
 
*Törvények*
 
?:...Receptek az ünnepekre...:?

 

Áfonyás teasütemény
HOZZÁVALÓK:

20 dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só



ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formákban hagyjuk kihűlni.


A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.

 

Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem


ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a süteményre simítjuk. Málnadzsemmel díszítve tálaljuk.

 

Banános fánk szezámmagos karamellel
HOZZÁVALÓK:

4 banán
1 tojás
10 dkg liszt
3 dkg burgonyakeményítő
olaj

A karamellhez
2 evőkanál szezámmag
35 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉS

A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot, és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és az olajjal kikent tálba rakjuk. Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak kell lenniük, belül pedig melegnek és puhának.

 

Citromfelfújt
HOZZÁVALÓK:

1 citrom
negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás

cukor



ELKÉSZÍTÉS

4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral megszórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Melegen kínáljuk.

 

Csokis charlotte
HOZZÁVALÓK:

18 dkg étcsokoládé
14 dkg margarin
5 tojás
9 dkg cukor

20 piskóta
csokoládéforgács


ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük, úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.

 

Epercharlotte
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A
zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, középen törjük ketté a piskótákat, hogy a széleken egyformán álljon.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótákkal kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítjuk, tejszínhabbal, eperpürével és a maradék eperrel díszítjük.

 

Krémes palacsintatorta
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

15 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
1 evőkanál kakaó
3 tojás
13 dkg cukor
2,5 dl tej
50 dkg mascarpone sajt
2 tojássárgája
20 dkg aszalt sárgabarack
a sütéshez, vaj

A díszítéshez
vegyes gyűmölcs (aszalt)



ELKÉSZÍTÉS

A sárgabarackot 10 percre beáztatjuk. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a mogyorót, majd tálba öntjük, és alaposan összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál cukorral. Folyamatosan hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, és 20 percre félretesszük. A tojássárgákat a maradék cukorral felverjük, beledolgozzuk a mascarponét, és a finomra vágott aszalt sárgabarackot. Átkeverjük a palacsintatésztát, és felforrósított, tapadásmentes, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben 8-9 db nagyjából egyforma vastag palacsintát sütünk belőle. Amikor kész vagyunk a sütéssel, a palacsintaszeleteket tálra rakjuk, és mascarpone krémet kenünk közéjük, majd újra palacsinta és töltelék következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére krém kerüljön. A tortát 2 órára hűtőbe tesszük, a tálaláskor aszalt gyümölcsdarabkákkal díszítjük.

 

Szerelempogácsák
HOZZÁVALÓK:

25 dkg leveles tészta
10 dkg cukor
10 dkg kész tejberizs
1 evőkanál citromlé
32 szem málna
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A leveles tésztát több rétegben egymásra tesszük,
derelyemetélővel pogácsa méretű darabokat vágunk ki belőle, és kivajazott tepsibe rakjuk. Meleg sütőben pirosra sütjük. A cukrot 2 evőkanál vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd addig főzzük, amíg karamellt kapunk. Belekeverjük a citromlevet, és levesszük a tűzről. A pogácsákat ezzel a mázzal leöntjük, és rácsra tesszük száradni, hogy a máz megkössön. Minden pogácsa közepébe málnákat nyomkodunk, tejberizzsel befedjük, és 1-1 málnaszemet teszünk a tetejére. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 
*Boldog névnapot!*

 
*Képmánia*
 
*Menhelyoldalak ! Segíts rajtuk!*
 
*Üzidoboz*


Szijasztok! Örülök h benéztél remélem tetszik az oldal!!

 

Lécci a kritikákkal álljatok le, tudjuk h az oldal nem vmi szuper, de lesz frissítés, csak most nagyon nem volt rá időnk bocsy!!

 

Azon vagyunk h felújítsuk egy kicsit!!;)

Addig is jó szórakozást köszy h benéztél puszy...:)

 
*Szépségápolás*
 
*Pasik-randik*
 
*Suli*
 
*Thanks!*
 
*Mennyi idő van még ...ig?*
 
*Szótár*

 
*Chat*
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
*Tik-tak*




 
*For You*
 
*Linkek*
 
*Egér*
 
* A hét legsexisebb sztárja: Jojo*
A hát legsexisebb sztárja
 
*Szökés*
 
*Humor*
 
Szomorú történetek
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?